Webbkurser.se

Kurs Sociala Medier Distanskurs

Strategier, krishantering, målgrupp, planering och praktiskt arbete

DISTANSKURS ca 16 VECKOR med tillgång till kursen i 12 månader.

Starta när du vill

ANTAL VECKOR: ca 16 veckor (du har tillgång till kursen i 12 månader)
EGNA STUDIETIMMAR: ca 10 tim/v men du kan göra kursen snabbare om du vill genom att lägga ner fler timmar/vecka
PRIS: 10.396 kr exkl. moms och 12.995 kr inkl. moms

Du studerar helt efter egen tid, när och var du vill. De enda bestämda tiderna vi har är för våra livesändningar där det ges tillfälle att ställa frågor. De är inte obligatoriska och kan ses efteråt.

I kursen lär du dig att lägga upp en strategi, anpassa mot målgrupp, planera dina inlägg och vilken/vilka kanaler du ska satsa på. Du lär dig omvärldsbevaka och krishantering samt alla kanaler i praktiken för företag. Facebook, Instagram, LinkedIn, Youtube, Pinterest och Twitter.

Om kursen

Du kommer lära dig planera och lägga upp en strategi för din sociala närvaro. Du kommer också få tips på hur du kommer igång med dina inlägg och vad du kan skriva om med hänsyn till din målgrupp. Vi tittar även på hur du lockar din målgrupp till att interagera i din kanaler. Vi ser till att du har en bra policy samt en väl fungerande krishantering så att du är förberedd på vad som kan hända. Du kommer även lära dig bildredigering med Photoshop för att skapa snygga och lockande bilder samt varumärkesbyggande profilbilder i dina sociala kanaler.

Kursen varvas av videogenomgångar med många uppgifter. Alla övningar kommenteras personligen av din lärare så att du utvecklas och kan gå vidare i din webbproduktion.

Kursavgift

10.396 kr exkl. moms
12.995 kr inkl. moms

Eventuella tillkommande kostnader

Du behöver programvaran Adobe Photoshop på din dator för att kunna genomföra övningsuppgifter i hur du skapar snygga bilder. Du kan hyra den på adobe.se och betala månadsvis för din prenumeration. Läs mer här »

Kursen är inte studiemedelsberättigad

Facebook
Twitter
LinkedIn

Övrig information

Någon dag efter att du har köpt kursen mailar vi information över hur du loggar in på kursen. För att genomföra kursen behöver du tillgång till dator, webbkamera och mikrofon samt en bra internetuppkoppling.

Vanliga frågor

Hittar du inte svaret på din fråga eller vill ha mer information?
Här hittar du svar på vanliga frågor »

Kursledare

Vi är flera lärare som hjälps åt med samtliga kurser. Alla med gedigna kunskaper och lång erfarenhet inom sitt området. Vi arbetar både med utbildning och grafisk produktion dagligen.

Studera på distans

En distanskurs är perfekt för dig som vill kunna studera när och var du vill. Du loggar in på kursportalen och gör kursen i din egen takt. Genomsnittlig studietid för distanskursen är 5-10 tim/vecka. Du behöver tillgång till en dator med kamera och mikrofon.

Du får personlig feedback på dina inlämningsuppgifter och har direktkontakt med din lärare och dina kurskamrater via kursportalen.

Liveseminarier

Vi sänder live och samtliga deltagare oavsett kurs kan delta på samma seminarie. Tanken är att vi visar något aktuellt ämne och deltagaren kan ställa frågor eller bara lyssna. Det sista vi gör på varje seminarie är att ta upp frågan vilket ämne vi ska prata om nästa gång.

Vi rekommenderar ett headset om du vill prata för bättre ljud. Kan vara ett enklare ”mobilheadset” samt en webbkamera. Kan vara datorns inbyggda.

Alla liveseminarier filmas och finns tillgängliga i kursportalen under hela kursperioden. 

Förkunskaper

Kursen kräver inga förkunskaper dock är det alltid en fördel med god datavana. 

Kursdiplom

Efter genomförd kurs och inlämnande av samtliga övningsuppgifter ges diplom.

Relaterade kurser

Rulla till toppen